Clicky


Zeven ruime dubbelcabinevarianten voor de Mercedes-Benz bestelwagens

Zeven ruime dubbelcabinevarianten voor de Mercedes-Benz bestelwagens
19-05-2011 10:55 | Mercedes-Benz | auteur de redactie
Mercedes-Benz levert per direct in Nederland maar liefst zeven dubbelcabinevarianten van de Vito, Viano en Sprinter bestelwagens. De vraag naar deze oplossing waarbij een grote hoeveelheid lading en tot wel zeven inzittenden vervoerd kunnen worden, is in Nederland zeer groot. Daarom zijn er voor deze modellen verschillende uitvoeringen verkrijgbaar waarbij extra aandacht is uitgegaan naar comfort, veiligheid en praktische inzetbaarheid.

De Mercedes-Benz dubbelcabines
In het midden- en kleinbedrijf, in de bouw, in de industrie, bij de overheid en in tal van andere branches wordt meer van een bestelwagen gevraagd dan een grote laadruimte alleen. Wanneer er naast lading ook nog eens personen vervoerd moeten worden, biedt een dubbelcabine uitkomst. Ongeveer een kwart van de verkochte Vito modellen wordt geleverd als dubbelcabine. Bij de Viano ligt dat aandeel zelfs op meer dan de helft. De dubbelcabines danken hun populariteit mede aan het feit dat deze gedurende de werkweek kunnen presteren als bedrijfswagen, maar in het weekend net zo gemakkelijk privé kunnen worden gereden. Mercedes-Benz levert de dubbelcabines in zeven varianten en met een zeer gevarieerd motoren aanbod.



Vito dubbelcabines
De nieuwe Mercedes-Benz Vito, is verkrijgbaar in drie dubbelcabinevarianten. De Vito Standaard dubbelcabine, Vito Luxe dubbelcabine en Vito Comfort dubbelcabine bieden plaats tot maximaal zes personen. Bij alle uitvoeringen is veel aandacht besteed aan veiligheid, comfort en afwerking. De drie plaatsen achterin zijn standaard voorzien van driepuntsgordels. Dankzij de brede doorlaadruimte die even breed is als de ruimte tussen de wielkasten, is deze dubbelcabine ook erg praktisch. Lange platte lading kan eenvoudig onder de achterbank worden doorgeschoven. De Vito Comfort dubbelcabine die wordt geleverd op de XL uitvoering biedt dankzij een naar achteren geplaatste driezitsbank, 16 cm meer beenruimte. De Vito dubbelcabine is verkrijgbaar vanaf € 21.685,-.

Viano dubbelcabines
De Viano dubbelcabine biedt plaats aan maximaal vijf personen en is verkrijgbaar in twee uitvoeringen; de Viano Luxe dubbelcabine en de Viano Comfort dubbelcabine. De Viano heeft een extra luxe afwerkingsniveau en ook dat is zichtbaar bij de dubbelcabines. De Viano Luxe dubbelcabine is onder meer voorzien van velours bekleding op de scheidingswand met ruit, voorgevormde zittingen met verstelbare rugleuningen en klimaatbeheersing. Bij de Viano Comfort dubbelcabine kan er gekozen worden uit verschillende bestoelingsvarianten. In plaats van de luxe driezitsbank, kan ook worden gekozen uit een combinatie van twee luxe stoelen met of zonder inklapbare tafel. Met ruim 50 cm beenruimte achterin is deze uitvoering de ruimste in zijn klasse. De Viano dubbelcabine is verkrijgbaar vanaf € 32.485,-.



Sprinter dubbelcabines
De Sprinter is het werkpaard van de bestelwagenrange van Mercedes-Benz. Met de riante afmetingen biedt de Sprinter veruit de meeste ruimte voor zowel lading als inzittenden. Tot wel zeven personen kunnen in de Sprinter Standaard dubbelcabine worden vervoerd dankzij de vierzitsbank achterin. Aan ruimte geen gebrek met de grote laadruimte achterin en de praktische opbergruimte onder de achterbank. De Sprinter dubbelcabine is verkrijgbaar vanaf € 22.545,-.

Afstemmen op eigen praktijk
Alle dubbelcabinevarianten van Mercedes-Benz zijn leverbaar met een groot aantal opties en accessoires. Daarmee is het mogelijk de bestelwagen nog verder af te stemmen op de individuele wensen of eisen uit de dagelijkse praktijk.