Clicky

 
Transport Online - Rutte: gevaarlijke boerenacties zijn onacceptabel

Rutte: gevaarlijke boerenacties zijn onacceptabel

Rutte: gevaarlijke boerenacties zijn onacceptabel
28-06-2022 11:57 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - [update 12:21 uur] Boerenacties die tot gevaarlijke situaties leiden voor weggebruikers, ambtenaren of politici zijn "onacceptabel", zegt premier Mark Rutte. Demonstreren mag, zei de premier dinsdag tijdens een persmoment over de ontregelende acties van boeren die tegen het stikstofbeleid protesteren. Maar het rijden op de snelweg, het intimideren van bestuurders en het blokkeren van wegen vallen daar niet onder, aldus de premier.

Hij deed samen met justitieminister Dilan Yeşilgöz een dringende oproep aan de boeren om zich bij hun protesten binnen de grenzen van de wet te houden. "Het recht om te demonstreren is een groot goed. En gewoon demonstreren is geen enkel probleem", zei Rutte, maar sommige boeren gaan met hun acties "ver over alle grenzen heen".

Yeşilgöz zei eveneens dat agressie en intimidatie niet kunnen en dat dat ze een groot respect heeft voor de burgemeesters en politie hoe zij proberen de orde te handhaven. Tegen boeren die de wet overtreden, wordt opgetreden, belooft de bewindsvrouw. Ze kunnen ook achteraf nog een boete krijgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,176
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats