Clicky

 
Transport Online - Vliegtuigje neergestort in Zwarte Meer, maximaal twee inzittenden

Vliegtuigje neergestort in Zwarte Meer, maximaal twee inzittenden

Vliegtuigje neergestort in Zwarte Meer, maximaal twee inzittenden
28-06-2022 11:39 | Ongevallen | auteur ANP

LELYSTAD - [update 13:40 uur] Het vliegtuigje dat dinsdagochtend neerstortte in het Zwarte Meer is gevonden en hulpdiensten zijn "druk bezig met het redden van de slachtoffers", aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Flevoland. Het is nog onduidelijk wat de toestand van de twee inzittenden is, aldus de woordvoerder. De vaarwegen van en naar het Zwarte Meer, dat tussen Flevoland en Overijssel ligt, zijn gestremd.

Het kleine vliegtuig was eerder al gelokaliseerd door de hulpdiensten, maar het was nog onduidelijk hoeveel mensen er in het toestel zaten. Het gaat dus om twee inzittenden. Onder meer de Kustwacht en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) hielpen mee met de zoektocht, onder meer met boten, een helikopter en een vliegtuig. Ook zijn duikteams uit Flevoland en Overijssel aanwezig.

Transavia liet eerder weten dat het gaat om een toestel van de vliegschool ‘Zelf Vliegen’. "Dit is de vliegschool waar toekomstige piloten van Transavia hun opleiding volgen", aldus Transavia. Het is de luchtvaartmaatschappij niet bekend of er ook toekomstige piloten van Transavia in het vliegtuig zaten.

Foto's

  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,176
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats