Clicky


MAN TGX is meest milieuvriendelijke vrachtauto

MAN TGX is meest milieuvriendelijke vrachtauto
18-05-2011 16:49 | M.A.N. | auteur de redactie
De MAN TGX 18.400 is bekroond met de 'Green Truck 2011' award. De TGX trekker was een overtuigende winnaar, met het laagste brandstofverbruik en de laagste CO2-emissie op de Europese markt.

De MAN TGX 18.400 is uitgeroepen tot 'Green Truck 2011'. In een veld van in totaal 14 voertuigen die de Profi-test van het weekblad VerkehrsRundschau (uit München) of de Supertest van het tijdschrift TRUCKER ondergaan hebben, kwam de MAN TGX 18.400 XLX als winnaar uit de bus; de MAN TGX 18.440 XLX eindigde als derde. Op het onderdeel zuinigheid behaalde de MAN TGX 18.400 XLX de hoogste score, met 96 van de mogelijke 100 punten. Met het laagste brandstofverbruik en de laagste CO2-emissie, liet hij alle concurrenten achter zich.

Reinhard Pöllmann, CEO van MAN Truck & Bus Deutschland, ontving de 'Green Truck'-trofee uit handen van Birgit Bauer, hoofdredacteur van VerkehrsRundschau, en Johannes Reichel, hoofdredacteur van het tijdschrift TRUCKER. Tijdens de huldigingceremonie zei Pöllmann: "We zijn heel vereerd met deze onderscheiding en zien hem als een bevestiging van de ‘Consistently Efficient’-filosofie van ons truckprogramma. Rendabiliteit, in de vorm van een laag brandstofverbruik en een hoog laadvermogen, gaat hand in hand met een lage CO2-emissie. Zo profiteren zowel transportbedrijven als het milieu van onze innovatieve technologie."

Met de 'Green Truck'-award belonen de bekende bedrijfsautotijdschriften VerkehrsRundschau en zusterpublicatie TRUCKER voor het eerst de milieuvriendelijkheid van bedrijfsauto’s. De onderscheidingen werden toegekend op basis van de Profi-test van VR en de Supertest van TRUCKER - een van de meest uitgebreide trucktests die de Europese vakpers uitvoert.



Het resultaat bevestigt dat MAN met zijn producten en diensten succesvol voortgaat op de weg naar een hogere transport-efficiency. Als onderdeel van deze aanpak introduceerde MAN eind vorig jaar de TGX EfficientLine. Deze vrachtauto is nog verder doorontwikkeld, om nog efficiënter om te gaan met zijn brandstof. In de zes maanden die verstreken zijn sinds de verkoop van start ging, hebben klanten uit heel Europa al zo’n 800 exemplaren van de MAN TGX EfficientLine besteld.

De doelgerichte doorontwikkeling van de aandrijftechniek en een consequent op brandstofbesparing gerichte uitrusting tonen aan dat het huidige goederenvervoer tot drie liter diesel per 100 kilometer kan besparen. De MAN TGX EfficientLine toont aan: wie het langeafstandsvervoer efficiënter wil maken, moet bij het ontwerpen van zijn voertuig consequent een zo laag mogelijke rijweerstand nastreven. Het resultaat van deze inspanningen is indrukwekkend. Bij een jaarlijks kilometrage in het langeafstandsvervoer van gemiddeld 150.000 kilometer en een gebruiksduur van vier jaar, betekent een reductie van drie liter voor de ondernemer een besparing van in totaal zo’n 18.000 liter diesel. Bovendien wordt het milieu in diezelfde periode zo’n 47 ton CO2 bespaard.

De transport- en verkeersdichtheid op het Europese wegennet neemt verder toe. Tegelijkertijd maken de schaarser wordende energiebronnen vervoer duurder. Als een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van vrachtauto’s en bussen levert MAN Truck & Bus AG. een wezenlijke bijdrage aan de voortdurende stijging van de transport-efficiency. MAN biedt daarvoor een omvangrijk programma aan dat de exploitatiekosten (Total Cost of Ownership) vermindert. Transport-efficiency ontziet het milieu en is een meerwaarde voor onze klanten.