Clicky

 
Transport Online - Lufthansa gaat Airbus A380-superjumbo weer in dienst nemen

Lufthansa gaat Airbus A380-superjumbo weer in dienst nemen

Lufthansa gaat Airbus A380-superjumbo weer in dienst nemen
27-06-2022 20:08 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/DPA/BLOOMBERG

FRANKFURT - Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa gaat volgend jaar weer de Airbus A380-superjumbo in dienst nemen nu de vraag naar vliegreizen sterk groeit. Lufthansa had eerder vanwege de coronacrisis de A380 uit de vloot gehaald, maar in de zomer van volgend jaar moeten het grootste passagiersvliegtuig ter wereld dus weer gaan vliegen voor de Duitse maatschappij.

Lufthansa zegt dat het besluit om de A380 weer in te gaan zetten ook te maken heeft met vertragingen bij de levering van nieuw bestelde toestellen. Het concern had voor de pandemie veertien A380's. Daar zijn er inmiddels al zes van verkocht. De resterende acht zouden dus weer uit de mottenballen worden gehaald. Het proces om die toestellen met wel vijfhonderd passagiersstoelen aan boord weer in dienst te nemen zal wel tijd nodig hebben, aldus Lufthansa.

Het bedrijf had eerder gezegd dat het onwaarschijnlijk zou zijn dat de viermotorige A380 weer het luchtruim zou gaan kiezen, omdat de voorkeur werd gegeven aan kleinere en meer brandstofzuinige vliegtuigen.

Hoeveel A380's precies weer in de vliegschema's van Lufthansa worden opgenomen is nog onduidelijk. De A380 werd in 2005 voor het eerst in gebruik genomen, maar de verkopen vielen tegen. Airbus is vorig jaar gestopt met de productie van de A380.

Ook andere maatschappijen waaronder British Airways hebben aangekondigd de A380 weer in te gaan zetten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,180
Diesel2,058

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats