Clicky

 
Transport Online - Doden en honderden gewonden nadat kraan container met giftig gas laat vallen in haven Jordanië [+video's]

Doden en honderden gewonden nadat kraan container met giftig gas laat vallen in haven Jordanië

Doden en honderden gewonden nadat kraan container met giftig gas laat vallen in haven Jordanië [+video's]
27-06-2022 19:36 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

AQABA - [update 22:30 uur] Zeker twaalf doden en ruim 260 gewonden, melden Jordaanse autoriteiten over een ramp in de Zuid-Jordaanse havenstad Aqaba, waar giftig chloorgas kon ontsnappen. Op sociale media waren beelden te zien van een gelige damp boven het water. Een container met het dodelijke spul zou tijdens het laden op een boot in het water zijn gevallen.

De autoriteiten besloten veldhospitalen op te zetten. Ziekenhuizen in de buurt waren al snel overvol. Sommige gewonden verkeren nog in kritieke toestand. Wel zou de stad volgens nieuwszender Al Arabiya niet meer hoeven te vrezen voor nieuwe gevolgen van het chloorgaslek in de haven.

Aqaba, de enige haven van Jordanië, is een van de grootste havens aan de Rode Zee. De graansilo's in de haven blijven tot minstens dinsdag buiten gebruik totdat gecontroleerd is of het graan niet door de gifdampen is aangetast, bericht staatszender Al-Mamlaka TV.

Agaba is ook een badplaats, vlak tegen de Israëlische grens, minder dan vijftien kilometer ten noorden van Saoedi-Arabië, terwijl het Egyptische Sinaï-schiereiland aan de andere kant van de golf ligt, ongeveer tien kilometer verderop. De stranden zijn geëvacueerd.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  v.o.f. KRAAN
 • J.Roeland
  L. van Leeuwen
 • J.Roeland
  KOOLWIJK

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,211
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden