Clicky

 
Transport Online - Nieuwe boerenacties op A12, A7 en A28 [+foto's]

Nieuwe boerenacties op A12, A7 en A28

Nieuwe boerenacties op A12, A7 en A28 [+foto's]
27-06-2022 17:41 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - De boeren hebben aan het einde van maandagmiddag nieuwe acties gestart op drie snelwegen. Op de A12 tussen Arnhem en Utrecht rijden boeren in beide richtingen rondom Veenendaal, waardoor de vertraging daar flink oploopt, zo laat een ANWB-woordvoerder weten. In het noorden van het land is de A7 in beide richtingen dicht en de A28 bij de afrit Zwolle-Zuid is eveneens gesloten.

Tussen Groningen en Heerenveen (A7) is de weg versperd doordat er hooibalen op de weg liggen, meldt Rijkswaterstaat. Daarnaast zou bij Boerakker en Leek "het één en ander op de weg liggen", aldus Rijkswaterstaat. Verkeer wordt omgeleid.

De A28 vanuit Amersfoort naar Zwolle is dicht bij de afrit Zwolle-Zuid. Daar staat het helemaal stil en loopt het aantal kilometers file snel op, aldus de ANWB-woordvoerder. Hij verwacht dat door deze boerenactie ook een file ontstaat op de A50, aangezien mensen die de A28 op willen moeten doorrijden en het daar drukker wordt.

Het verkeer op de A12 rijdt ondanks de demonstratie van een stoet tractoren nog wel door. Ook daarbuiten loopt het vol. Door het boerenverkeer is er ook vertraging op de nabijgelegen N224.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,211
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden