Clicky


Politie deelt boetes uit aan boeren op A28

Politie deelt boetes uit aan boeren op A28
27-06-2022 14:25 | Weer en Verkeer | auteur ANP

HOOGEVEEN - [update 14:43 uur] De politie deelt bij Hoogeveen boetes uit aan boeren die ondanks een verbod de snelweg op zijn gegaan. Zo'n dertig tot zestig tractoren zouden volgens een politiewoordvoerster de A28 in de richting van Assen zijn opgereden. De politie probeerde dit met een blokkade te voorkomen, maar de boeren reden daar met hun voertuigen omheen, onder andere via het talud.

Daarna zijn de boeren alsnog geblokkeerd. Alle boeren die op de snelweg staan, krijgen nu een bekeuring, aldus de woordvoerster. "Daarna proberen we hen te bewegen de snelweg te verlaten."

Ook op andere plekken in het land protesteren boeren met blokkades op de snelwegen.

Op de A67 bij Liessel en de A2 ter hoogte van Best zijn hooibalen gelegd. De politie haalt deze van de weg en is met de boeren in gesprek. "De volgende stap is verbaliseren", zo zei een woordvoerster eerder op de dag al. In het uiterste geval zullen de tractoren worden weggesleept. "Het recht van protesteren ondersteunen wij, maar veiligheid staat echt voorop", aldus de politie Oost-Brabant. "We blijven in gesprek met de boeren om de wegen zo snel mogelijk weer vrij te krijgen."

Volgens de ANWB demonstreren boeren ook op de A7 van Groningen naar Heerenveen rondom Boerakker, en op de A50 van Arnhem naar Eindhoven tussen knooppunt Bankhoef en knooppunt Paalgraven. Op beide wegen ontstaan files.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions