Clicky

 
Transport Online - Dode, gewonden en grote ravage door windhoos in Zierikzee [+foto's]

Dode, gewonden en grote ravage door windhoos in Zierikzee

Dode, gewonden en grote ravage door windhoos in Zierikzee [+foto's]
27-06-2022 14:01 | Binnenland | auteur ANP

ZIERIKZEE - [update 15:31 uur] Een windhoos die over Zierikzee is getrokken, heeft maandag zeker een leven geëist. Ongeveer tien mensen zijn gewond geraakt, meldt de Veiligheidsregio Zeeland. In diverse straten is een grote ravage aangericht door de wervelwind. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt.

Van meerdere panden zijn de daken afgewaaid. Dat gebeurde onder meer aan de Calandweg, waar het dak van een heel rijtje huizen werd losgerukt en op de weg neerkwam. Op meerdere plaatsen in het Zeeuwse stadje liggen kapotte dakpannen. Bomen zijn omgewaaid, ruiten gebarsten.

"In meerdere straten in Zierikzee is de schade fors", vat de veiligheidsregio de situatie samen. De hulpdiensten benadrukken dat ze de ruimte nodig hebben. Daarom hebben ze mensen in de omgeving via een NL-Alert opgeroepen niet naar het getroffen gebied te komen.

Inwoner Douwe Ouwerkerk was thuis om te lunchen toen het gebeurde. "Het voelde alsof de kamer vacuüm werd gezogen, dat was best een heftige gewaarwording", vertelt hij. Vervolgens zag Ouwerkerk op enkele tientallen meters van zijn huis in de historische binnenstad allerlei puin rondvliegen. "Dakpannen, een tuinzwembad, iets dat op een tent leek", somt hij op. Op foto's die hij doorstuurt is te zien dat de parasols van een terras op het centrale Havenplein kapot zijn gewaaid. Op andere beelden is te zien dat het Havenpark, even verderop, bezaaid ligt met afgebroken boomtakken.

Plaatsgenoot Maurice van den Nouweland merkte de windhoos op door een buurvrouw die op straat al vanaf een afstandje stond te filmen. "Toen ik naar buiten liep, zag ik hem zelf ook", vertelt hij. "De wervelwind werd steeds groter. Het deed me denken aan Amerikaanse taferelen, met van die stormchasers".

Inwoners van het Zeeuwse stadje nemen intussen hun schade op. Waar mogelijk zijn ze direct begonnen met herstelwerk, bijvoorbeeld aan het dak van een horecazaak aan de Nieuwe Haven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,211
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden