Clicky


Topa Verpakking presenteert nieuwe single use temperatuurmeter

Topa Verpakking presenteert nieuwe single use temperatuurmeter
17-05-2011 12:23 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
VOORHOUT - Topa Verpakking, leverancier van industriële transportverpakkingen en isolerende verpakkingen, biedt sinds kort een nieuwe temperatuurmeter voor eenmalig gebruik. Tempsen ITAG-SingleUse is speciaal ontwikkeld voor het meten van de temperatuur tijdens het transport van onder andere farmaceutische producten en voedingsmiddelen.

De farmaceutische-, biotechnologische- en voedingsindustrie hebben te maken met strenge (Europese) kwaliteitsnormen. Het is dan ook belangrijk dat deze producten tijdens het logistieke proces geen invloed ondervinden van temperatuurschommelingen. Binnen de gehele cold chain, van producent en leverancier tot en met opslag en verkooppunt, moet de temperatuur bewaakt worden. Tempsen ITAG-SingleUse, dat nu voor het eerst in Nederland te verkrijgen is, is zeer klein en eenvoudig in gebruik in vergelijking met andere dataloggers.

Tempsen ITAG-SingleUse wordt geactiveerd door aan de start-strip te trekken. De meter kan vervolgens op het oppervlak van een product of productverpakking geplakt worden, waarna de interne sensor tot 15 dagen accuraat elke tien minuten de temperatuur meet. Er kan gekozen worden voor een meting in Celsius of Fahrenheit en de meter is geschikt voor temperaturen tussen -30 en +70C°. Het voordeel van Tempsen ITAG-SingleUse is dat er geen kabels of kaartlezers nodig zijn om gegevens te kunnen downloaden. De meter heeft namelijk een ingebouwde USB-poort, die met behulp van een klein softwareprogramma direct de data overzet op de PC. De informatie wordt in een Excel-bestand geladen voor verdere analyse.



Binnen het cold chain-segment richt Topa Verpakking zich op transportverpakkingen voor temperatuurgevoelige producten binnen bijvoorbeeld de voedings-, farmaceutische- en biotechnologische industrie. Tempsen ITAG-SingleUse is een uitstekende aanvulling op de bestaande producten en oplossingen die Topa Verpakking binnen dit segment aanbiedt. "Naast de diverse koelings- en beschermingsartikelen kunnen we klanten nu ook een eenvoudige methodiek bieden om de temperatuur van hun producten tijdens vervoer te controleren", zegt Marcel Vermeulen van Topa Verpakking. "Er bestaan natuurlijk al veel soorten dataloggers, maar dit product is zeer compact en gemakkelijk in gebruik en is daardoor ook geschikt voor kleine producenten en leveranciers."