Clicky

 
Transport Online - Strafproces tegen hoofdverdachte in afpersingszaak fruitbedrijf De Groot Hedel van start

Strafproces tegen hoofdverdachte in afpersingszaak fruitbedrijf De Groot Hedel van start

Strafproces tegen hoofdverdachte in afpersingszaak fruitbedrijf De Groot Hedel van start
27-06-2022 09:55 | Criminaliteit | auteur ANP

ARNHEM - De rechtbank in Arnhem begint maandag aan het proces tegen Ali G., de hoofdverdachte in de afpersingszaak rond fruitbedrijf De Groot in het Gelderse Hedel. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan dat hij diverse mannen heeft aangezet tot het veroorzaken van explosies bij woningen van medewerkers van het fruitbedrijf, dat na de vondst van een partij cocaïne werd afgeperst.

De rechtbank trekt deze week vier dagen uit voor zijn zaak, gevolgd door vier zittingsdagen in juli waarin uitvoerders van aanslagen en hun aanvoerders terechtstaan. Woensdag wordt de strafeis tegen G. verwacht.

De 37-jarige G. zit al geruime tijd in voorarrest voor afpersing en de verdenkingen tegen hem stapelen zich op. De man uit Naarden zou vanuit de gevangenis via een medegedetineerde opdracht hebben gegeven voor het schieten op vier woningen in de Bommelerwaard en het in brand steken van een huis in Tiel in mei en juni vorig jaar. De vijf woningen zijn van werknemers van het fruitbedrijf. De verdachten die de aanslagen zouden hebben uitgevoerd, werden in juni vorig jaar opgepakt na de brandstichting in Tiel.

In april is zijn halfbroer Yassine A. (21) veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar als ‘adjudant’ en ‘doorgeefluik’ van G. Aan zes medeverdachten, de uitvoerders van de aanslagen, werden celstraffen tot acht jaar opgelegd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,211
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden