Clicky

 
Transport Online - Meerdere gewonden in Kiev na aanval met kruisraketten

Meerdere gewonden in Kiev na aanval met kruisraketten

Meerdere gewonden in Kiev na aanval met kruisraketten
26-06-2022 10:17 | Buitenland | auteur ANP/AFp/RTR

KIEV - De Oekraïense hoofdstad Kiev is zondagochtend bestookt met kruisraketten, melden de lokale autoriteiten. Een appartementencomplex in de stad werd geraakt en vloog in brand. Politiehoofd Ihor Klymenko zei op de Oekraïense televisie dat er zeker vijf mensen gewond zijn geraakt.

Rond 05.30 uur (Nederlandse tijd) waren er explosies te horen, een half uur nadat het luchtalarm afging in Kiev. De stad werd bijna drie weken geleden voor het laatst onder vuur genomen door de Russen. Volgens burgemeester Vitali Klitsjko werd de wijk Sjevtsjenkivski in het centrum getroffen.

Reddingswerkers zijn ingeschakeld om mensen onder het puin vandaan te halen, aldus Klitsjko. In totaal zouden de Russen veertien raketten op Kiev en de omgeving van de stad hebben afgevuurd, zei een adviseur van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken.

Militaire steun

Volgens burgemeester Klitsjko probeert Rusland met de raketaanval Oekraïne te intimideren in aanloop naar de NAVO-top in Madrid later deze week. Vermoedelijk spreken de NAVO-landen daar nieuwe militaire steun af voor Oekraïne, waardoor het land sneller over kan stappen op westerse wapens om zich te verdedigen tegen het Russische leger.

President Volodimir Zelenski stelde dat de Russen zaterdag verschillende steden hebben bestookt, tot aan Lviv bij de grens met Polen. Hij herhaalde zijn oproep aan het westen om geavanceerde luchtverdedigingssystemen naar Oekraïne te sturen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden