Clicky

 
Transport Online - IMF verlaagt vooruitzichten economie VS, verwacht geen recessie

IMF verlaagt vooruitzichten economie VS, verwacht geen recessie

IMF verlaagt vooruitzichten economie VS, verwacht geen recessie
24-06-2022 23:32 | Financieel | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeiverwachtingen voor de Amerikaanse economie verlaagd vanwege de forse renteverhogingen van de Federal Reserve. Ondanks het agressieve rentebeleid van de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten verwacht het IMF nog niet dat dit gaat leiden tot een recessie.

Evengoed wordt het pad om twee kwartalen van economische krimp op rij te vermijden "steeds smaller", stelde IMF-topvrouw Kristalina Georgieva in een toelichting. Zij zegt dat de vooruitzichten verre van zeker zijn. "De economie blijft herstellen van de coronapandemie, maar de gevolgen van de Russische invasie van Oekraïne en de lockdowns in China schaden de economie", aldus Georgieva.

De Fed verhoogt de rente om de inflatie te remmen. Die wordt mede aangejaagd door de oorlog in Oekraïne, waardoor onder meer de brandstofprijzen fors zijn gestegen.

Het IMF verwacht nu dat de Amerikaanse economie dit jaar groeit met 2,9 procent. In april rekende de VN-organisatie nog op een groei van 3,7 procent. Voor 2023 verlaagde het IMF zijn groeiprognose voor de grootste economie ter wereld van 2,3 procent naar 1,7 procent.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,892

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden