Clicky

 
Transport Online - Actiegroep: besluit openen Lelystad Airport uitstellen is blamage

Actiegroep: besluit openen Lelystad Airport uitstellen is blamage

Actiegroep: besluit openen Lelystad Airport uitstellen is blamage
24-06-2022 16:07 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

LELYSTAD - Dat het kabinet het besluit tot 2024 uitstelt om Lelystad Airport voor passagiersvluchten te openen, is "een blamage". Dat meldt actiegroep Stichting Red de Veluwe nadat dat donderdag duidelijk werd. Eerder kondigde het kabinet aan om nog dit jaar een knoop door te hakken.

"In het regeerakkoord staat dat er in 2022 een besluit over de toekomst van Lelystad Airport genomen zal worden', meldt de stichting in een verklaring. "Het ministerie koopt kennelijk tijd om op de achtergrond alles in het werk te stellen om het vliegveld tóch te kunnen openen. Want juridisch is dat op dit moment onhaalbaar. Dat zeggen wij al jaren maar mogelijk zijn het ministerie en de minister daar nu ook achtergekomen."

Stichting Red de Veluwe is een initiatief van een groep bezorgde inwoners van Apeldoorn, Epe, Vaassen, Emst, Wenum-Wiesel, Hoog Soeren, Heerde, Hoenderloo, Wezep en Wageningen.

Greenpeace meldt in een verklaring bij monde van luchtvaartexpert Dewi Zloch dat "weer uitstellen van Lelystad Airport onacceptabel" is. "De klimaatcrisis kan een extra vliegveld niet aan", stelt zij. "Waarom geen duidelijkheid geven aan de mensen die onder de laagvliegroutes komen te wonen? Stop deze flop, want op het vliegveld zitten mensen duimen te draaien, van brandweer tot luchtverkeersleiding. Het enige wat daar de deur uitvliegt is geld. Want van uitstel komt afstel, daar zijn we in dit geval van overtuigd."

Vrijdag bepaalt de ministerraad definitief of de besluitvorming nog eens jaren op zich laat wachten.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden