Clicky

 Personeel British Airways stemt voor zomerstakingen

Personeel British Airways stemt voor zomerstakingen
23-06-2022 17:53 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/BLOOMBERG

LONDEN - Werknemers van British Airways hebben gestemd voor stakingen gedurende het drukke zomerseizoen. De vakbonden GMB en Unite zeggen dat honderden werknemers bij de check-in balies het werk neer zullen leggen in de drukste maanden van het jaar. Werknemers zijn boos dat de Britse luchtvaartmaatschappij geen einde maakt aan een loonoffer van 10 procent dat werd ingevoerd na het begin van de coronacrisis.

British Airways, onderdeel van het luchtvaartconcern IAG, heeft net als andere bedrijven in de luchtvaartindustrie last van personeelstekorten. Door een gebrek aan arbeidskrachten moest de maatschappij al zijn vluchtschema inperken tijdens het hoogseizoen.

De vakbonden hebben nog geen data gegeven voor de stakingen. Unite dreigde wel snel tot actie over te gaan als British Airways de lonen niet herstelt op hun oude niveau. De stakingen zullen Heathrow, de grootste luchthaven van Londen, treffen.

British Airways zegt teleurgesteld te zijn over de beslissing. Volgens het bedrijf ligt er een voorstel op tafel om de salarisverlaging tijdens de pandemie te compenseren. "We zijn volledig bereid om samen aan een oplossing te werken, want om onze klanten tevreden te stellen en ons bedrijf opnieuw op te bouwen moeten we als een team samenwerken", verklaarde een woordvoerder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel2,015

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats