Clicky

 
Transport Online - Lion S-modellen van MAN onderscheiden met Red Dot Design Award

Lion S-modellen van MAN onderscheiden met Red Dot Design Award

Lion S-modellen van MAN onderscheiden met Red Dot Design Award
23-06-2022 11:35 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LEUSDEN - De Lion S topmodellen van de MAN TGX en TGE hebben indruk gemaakt op de 48-koppige internationale jury van de Red Dot Design Award 2022. De exclusieve, speciale features waarmee deze speciale modellen af-fabriek worden uitgerust, overtuigden tijdens de verkiezing in de categorie ‘Bedrijfswagens’. De officiële prijsuitreiking van de Red Dot Design Awards 2022 – met dit jaar inzendingen uit zo’n zestig landen – vond op 20 juni plaats in Essen.

“De erkenning voor de Individual Lion S-modellen tijdens de Red Dot Design Award-verkiezing is een prachtig succes voor ons MAN Individual af-fabriek-gamma en de groeiende Lion S-modelfamilie. Als het om bedrijfswagens gaat, telt niet alleen efficiency, maar ook emotie. Want logistiek heeft passie nodig, vooral van de chauffeurs die elke dag weer de weg op gaan. Met ons Lion S-gamma geven we hen een truck en bestelwagen waar ze trots op kunnen zijn", aldus Friedrich Baumann, bestuurslid voor Sales & Customer Solutions bij MAN Truck & Bus.

“Het feit dat de kwaliteit van deze producten gelijk is aan het innovatieniveau ervan maakt ze terechte winnaars in de Product Design 2022-categorie van de Red Dot Awards", verklaart Professor Dr. Peter Zec, oprichter en CEO van Red Dot.

Trots

De TGX voor lange afstanden en de TGE bestelwagen in Lion S-uitvoering zijn met hun design, hoogwaardige materialen en stylingaccenten de exclusieve topmodellen binnen hun respectievelijke gamma’s. "Juist omdat een goede bruikbaarheid bepalend is voor het ontwerp van bedrijfswagens, is de keuze van kleuren en materialen zo cruciaal. Chauffeurs moeten zich op hun gemak voelen tijdens hun werk en trots zijn op het werk dat ze doen. Onze Lion S-modellen zijn het ultieme resultaat van die filosofie", aldus Carolin Schütt, die in de ontwerpafdeling van MAN Truck & Bus verantwoordelijk is voor het kleur- en materiaaldesign van de exclusieve uitvoeringen.

Stijlvolle highlights

Uiterlijk komen die designinspanningen onder andere terug in de carbondetails in de bumpers en spiegels, in de rode accenten en in de pianozwarte radiatorgrille. Die designlijn is ook in het interieur terug te vinden. Rode decoratieve stiksels op het lederen stuurwiel, rode veiligheidsgordels, Alcantara-lederen stoelen met rode ruitvormige stiksels plus bijpassende armsteunen en deurpanelen zijn daar stijlvolle highlights. De hoofdsteunen zijn voorzien van een geborduurde rode leeuw.

Het gedetailleerde interieur- en exterieurontwerp maakte indruk op de onafhankelijke jury van de Red Dot Design Awards. De 48 designexperts uit 23 landen concludeerden dat de door de kleur- en materiaaldesignspecialisten van MAN ingediende Lion S-modellen opvielen tussen de vele inzenden in de categorie ‘Bedrijfswagens’; reden temeer om ze dit jaar de felbegeerde Red Dot Award toe te kennen.

Foto's

 • J.Roeland
  Express Logics
 • Van Meel Service
  Van Meel Service
 • Van Meel Service
  Van Meel Service
 • J.Roeland
  J. WESSELS & Zn
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Rijverboden