Clicky

 
Transport Online - Belgische kroonprinses Elisabeth doopt zaterdag 25 juni nieuwe onderzoekschip 'Belgica' in North Sea Port

Belgische kroonprinses Elisabeth doopt zaterdag 25 juni nieuwe onderzoekschip 'Belgica' in North Sea Port

Belgische kroonprinses Elisabeth doopt zaterdag 25 juni nieuwe onderzoekschip 'Belgica' in North Sea Port
23-06-2022 10:06 | Haven Nieuws | auteur Redactie

GENT - Op zaterdag 25 juni doopt prinses Elisabeth het gloednieuwe oceanografisch onderzoeksschip ‘Belgica’. Het schip komt vandaag donderdag 23 juni al in Gent aan en blijft het hele weekend aan de Rigakaai liggen. Tijdens het ‘Open Schip Weekend’ op zaterdag en zondag vindt daar een techbeurs plaats.

De ‘Belgica’ is net als zijn voorganger genoemd naar het schip waarmee Adrien de Gerlache eind 19e eeuw als eerste overwinterde in het zuidpoolgebied. Het gloednieuw vaartuig heeft echter weinig gemeen met de omgevormde walvisjager – een heuse driemaster én stoomschip - die de ontdekkingsreiziger op zijn expeditie gebruikte.

Multidisciplinair schip voor expedities tot aan de Noordpool

Aan boord van het polyvalente schip zullen wetenschappers tijdens meerdaagse en meerweekse expedities tot 300 dagen per jaar tal van taken op zee uitvoeren: stalen nemen van water, bodem en levende organismen, nieuwe visserijtechnieken testen, het effect van zandwinning en windmolenparken op het marien milieu onderzoeken, de zeebodem in kaart brengen, diepwateranalyses (tot 5.000 meter) uitvoeren. Het actieterrein strekt zich uit over de hele Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en het Noordpoolgebied.

De ‘Belgica’ is hiervoor uitgerust met de meest vooruitstrevende technologie, waaronder acht labo’s voor analyses, drones, autonome robots en op afstand bestuurde onderwaterapparatuur. Het schip voldoet aan de strengste normen inzake energieverbruik, uitstoot en geluid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden