Clicky

 
Transport Online - Staking legt Britse spoor plat, vakbond zinspeelt op meer acties

Staking legt Britse spoor plat, vakbond zinspeelt op meer acties

Staking legt Britse spoor plat, vakbond zinspeelt op meer acties
23-06-2022 10:01 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Voor de tweede dag deze week ligt het Britse spoor grotendeels plat. Tienduizenden werknemers hebben het werk neergelegd uit onvrede over het uitblijven van een akkoord over onder meer extra loon. Mick Lynch van vakbond RMT waarschuwt dat nieuwe acties zullen volgen als er geen overeenstemming wordt bereikt met werkgevers over verbeterde arbeidsvoorwaarden.

"We zullen met de bedrijven blijven praten over alles wat op tafel is gelegd en we zullen bezien of en wanneer er een nieuwe fase van industriële actie moet komen", zegt Lynch tegen de BBC. "Maar als we niet tot overeenstemming komen, is de kans groot dat die er komt."

Dinsdag was er ook al een stakingsdag en werd het treinverkeer ook goeddeels lamgelegd. Zaterdag volgen nieuwe acties. De regering heeft kritiek geuit op de stakingen en noemt ze contraproductief en zeer schadelijk voor mensen met een laag inkomen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer en niet in staat zijn om vanuit huis te werken.

Later vandaag komen Britse ministers bijeen om een plan te bespreken dat het voor bedrijven makkelijker maakt tijdelijk personeel in te zetten om zo de impact van stakingen te verminderen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions