Clicky

 
Transport Online - Bonden: actiedreiging bij veerdienst naar Texel opgeschort

Bonden: actiedreiging bij veerdienst naar Texel opgeschort

Bonden: actiedreiging bij veerdienst naar Texel opgeschort
22-06-2022 16:18 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - De dreigende acties bij de veerdienst tussen Den Helder en Texel zijn opgeschort. Dat melden vakbonden FNV en CNV. Volgens de bonden heeft rederij TESO een nieuw bod voor een cao gedaan. Het personeel van TESO heeft al 2,5 jaar geen geldige cao.

De bonden kwamen vorige week met een ultimatum voor TESO. Als er niet voor donderdag deze week een cao zou zijn gesloten, zouden er vrijwel zeker acties komen. De bonden willen onder meer een loonsverhoging van 5 procent en afschaffing van de jeugdlonen. Er werken ongeveer 130 mensen bij TESO. De veerboten van de rederij zijn de enige manier om met de auto, motor of fiets van het vasteland naar Texel te reizen.

FNV zegt dat leden bij TESO volgende week zullen overleggen over het bod, waarna een stemming volgt. "Het bod is op verschillende punten verbeterd en op andere punten is er niets veranderd. Wat er uit de stemming komt, is dus nog ongewis", geeft FNV-bestuurder Lutz Kressin aan.

Sterk verbeterd bod

CNV spreekt van een sterk verbeterd bod door TESO onder druk van mogelijke acties. Volgens de bond houdt het bod onder meer in dat de lonen dit jaar met 5 procent omhooggaan en volgend jaar met minstens 4,75 procent.

"De directie heeft op tijd het roer omgegooid. Er ligt nu een veel beter verhaal op tafel", zegt CNV-onderhandelaar Jan Kampherbeek. "We gaan dit volgende week dinsdag voorleggen aan de leden. Tot die tijd komen er in ieder geval geen acties."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions