Clicky

 
Transport Online - A1 na langdurige afsluiting vanwege boerenprotest weer open

A1 na langdurige afsluiting vanwege boerenprotest weer open

A1 na langdurige afsluiting vanwege boerenprotest weer open
22-06-2022 19:44 | Weer en Verkeer | auteur ANP

APELDOORN - [update 19:43 uur] De snelweg A1 is rond Barneveld in beide richtingen gedeeltelijk weer vrijgegeven door Rijkswaterstaat. Het verkeer kan daardoor zowel richting Apeldoorn als Amersfoort weer rijden.

Rijkswaterstaat opende als eerste een rijstrook naar Apeldoorn, de laatste afzettingen worden weggehaald bij Beekbergen. De gehele snelweg werd woensdag afgesloten vanwege het boerenprotest. Tractoren waren in de middenberm achtergelaten en die moesten daar eerst weg, voor de rijbanen open konden, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Hij beloofde dat er "alles aan werd gedaan" om andere rijstroken ook zo snel mogelijk open te krijgen, "maar het moet wel veilig zijn."

Wanneer alle rijstroken weer vrijgegeven worden, kan de woordvoerder niet inschatten. De aanbevolen omleidingen haalt Rijkswaterstaat van de borden. Weggebruikers komen op de A1 wel trekkers tegen en vanaf Stroe rijdt het verkeer langzamer.

De eerdere wegblokkades door tractoren bij Emmeloord en Lelystad zijn weg en de rijstroken in beide richtingen zijn weer vrij. Vertragingen nemen overal af, maar Rijkswaterstaat waarschuwt dat op veel plekken nog tractoren op de weg zijn en raadt daarom aan de rijstijl aan te passen.

Foto's

  • Vydraulics
    Vydraulics
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden