Clicky

 Chauffeur moet lading gevaarlijke stoffen vastzetten voor hij mag verder rijden

Chauffeur moet lading gevaarlijke stoffen vastzetten voor hij mag verder rijden [+foto]

ROTTERDAM - Gisteren, dinsdag 21 juni, controleerde de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een trekker met oplegger die gevaarlijke stoffen in Limited Quantity (LQ) vervoerde. De chauffeur en belader hadden verzuimd de lading vast te zetten, terwijl er wel middelen beschikbaar waren om dit te doen, meldt de ILT.

Daarnaast ontbrak het LQ-etiket op de vrachtwagen. Hiervoor is proces-verbaal opgemaakt. Ter plaatse heeft de chauffeur een schikking van 500 euro betaald. De belader wordt nader door de ILT onderzocht.

Nadat alle gebreken waren hersteld, mocht deze combinatie zijn weg weer vervolgen.

Limited Quantity

Limited Quantity zijn gevaarlijke goederen die, conform de eisen van het ADR, voorzien zijn van een UN-nummer, vervoersnaam, klasse en verpakkingsgroep. Deze goederen zijn verpakt in kleine hoeveelheden van maximaal 5 kilogram of 5 liter per verpakking, zodat het gevaar met betrekking tot het transport van deze goederen beperkt is. Daarom is het vervoer van deze goederen vrijgesteld van de meeste regels in het ADR, zoals voertuiguitrusting en opleiding. De goederen en voertuigen moeten echter wel herkenbaar zijn als Limited Quantity.

Een voorbeeld van Limited Quantity zijn spuitbussen met een brandbaar gas, maar ook ruitensproeiervloeistof dat vaak in 5 liter jerricans wordt verpakt. Bij het vervoer hoeft de vrachtbrief niet volgens de regels van het ADR worden ingevuld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions