Clicky

 
Transport Online - Rijkswaterstaat: stel reis uit vanwege drukte op de weg door boerenprotest

Rijkswaterstaat: stel reis uit vanwege drukte op de weg door boerenprotest

Rijkswaterstaat: stel reis uit vanwege drukte op de weg door boerenprotest
22-06-2022 08:30 | Weer en Verkeer | auteur ANP

UTRECHT - Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan hun reis uit te stellen. Dat geldt zeker voor mensen in het midden van het land. Reden is de drukte op de weg, die is ontstaan doordat op verschillende plekken in het land tractoren op de snelwegen rijden. "We verwachten dat het zeker in het midden van het land nu snel gaat vollopen."

Rijkswaterstaat gaf eerder een thuiswerkadvies af, maar heeft dat nu dus iets aangescherpt, geeft een woordvoerder van Rijkswaterstaat aan. "We zien dat het steeds drukker op de weg is." Iets voor 08.00 uur telt Rijkswaterstaat bijna 200 kilometer file, terwijl normaal op het hoogtepunt van de woensdagochtendspits 90 kilometer file staat.

Op verschillende plekken in het land rijden tractoren op de snelweg, bijvoorbeeld op de A2 richting Utrecht vanuit het zuiden, op de A6 bij Sint Nicolaasga richting Emmeloord, op de A16 bij de Drechttunnel richting Rotterdam, de A27 bij de Merwedebrug richting Gorinchem en op de A32 bij Wolvega richting Meppel. "Dat levert hinder op voor het verkeer", aldus de woordvoerder.

Tot wanneer mensen er het beste aan doen hun reis uit te stellen, kan Rijkswaterstaat nog niet aangeven. "We raden aan de verkeersinformatie goed in de gaten te houden." Voor mensen die nu op pad zijn of toch echt de weg op moeten, adviseert Rijkswaterstaat rekening te houden met tractoren, ook op de snelweg. "Pas je snelheid aan en houd afstand."

Foto's

  • J.Roeland
    A.G.van Geffen
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden