Clicky


 


Drukte en langzaam rijden op snelwegen door boerenprotest

Drukte en langzaam rijden op snelwegen door boerenprotest
22-06-2022 07:58 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Er komen steeds meer tractoren de snelwegen op. Boeren zijn uit het hele land al vroeg op weg naar Stroe voor hun manifestatie tegen de stikstofplannen van het kabinet. Dat zorgt voor files en vertraging.

Vooral in het zuiden van het land is het erg druk, zegt de ANWB. "Op heel veel plekken is het langzaam rijden doordat er tractoren op de weg rijden", zegt een woordvoerder. Op de A2 naar Utrecht en op de A50 naar Arnhem is het langzaam rijden door het boerenprotest. Ook op de A16 van Breda naar Rotterdam is het druk, net als op de A27 van Breda naar Utrecht.

De organisatie van het protest had juist opgeroepen om niet over de rijkswegen te komen. De politie kondigde dinsdag aan te zullen optreden tegen tractoren op de snelweg.

Uit voorzorg voor verkeersdrukte heeft de politie de A12 bij knooppunt Prins Clausplein naar Den Haag afgesloten.

Op de A2 bij knooppunt Ekkersweijer (bij Eindhoven) rijden volgens Rijkswaterstaat ook een paar honderd tractoren. Uit Vlagtwedde is rond 05.00 uur een stoet van 90 tractoren vertrokken. Vanuit de Achterhoek zijn een paar honderd trekkers onderweg, meldt De Stentor.

Omdat Rijkswaterstaat rekening houdt met een zeer zware ochtend- en avondspits, krijgen mensen die woensdag thuis kunnen werken, het advies dit te doen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions