Clicky


Red Bull schorst coureur Vips om racistische taal

Red Bull schorst coureur Vips om racistische taal
21-06-2022 23:22 | Sport | auteur ANP

MILTON KEYNES - Het Formule 1-team van Red Bull heeft de jonge coureur Jüri Vips voorlopig geschorst. De 21-jarige Est, die enkele weken geleden van Red Bull de kans kreeg om zich te laten zien tijdens de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Spanje, zou racistische taal hebben gebruikt tijdens een onlinespel dat via een livestream te volgen was.

Red Bull, het team van wereldkampioen Max Verstappen, besloot Vips meteen te schorsen. Hij mag niets doen voor de Oostenrijkse renstal zolang het onderzoek loopt. "Als organisatie veroordelen we iedere vorm van misbruik. We hebben een zerotolerancebeleid wat betreft racistisch taalgebruik of gedrag binnen onze organisatie."

De Est, die uitkomt in de Formule 2, bood in een bericht op Instagram excuses aan voor zijn "beledigende taalgebruik". Vips: "Deze taal is onacceptabel en geen voorbeeld van mijn waardes en principes. Ik heb heel veel spijt van mijn acties. Ik zal volledig meewerken aan het onderzoek."

Vips maakt sinds eind 2018 deel uit van het opleidingsprogramma van Red Bull. Hij mocht vorige maand bij de GP in Barcelona tijdens de eerste training in de auto van Sergio Pérez rijden.