Clicky

 
Transport Online - Turken gaan met Rusland praten over graantransport op Zwarte Zee

Turken gaan met Rusland praten over graantransport op Zwarte Zee

Turken gaan met Rusland praten over graantransport op Zwarte Zee
21-06-2022 20:02 | Buitenland | auteur ANP/RTR

ANKARA - Een Turkse militaire delegatie gaat deze week naar Rusland om te praten over het openen van corridors op de Zwarte Zee, om vanuit havenstad Odessa Oekraïens graan te kunnen transporteren. Ook Russische voedselproducten kunnen via die route worden geëxporteerd. Dat heeft de krant Habertürk dinsdag vernomen uit presidentiële bronnen.

Kremlin-woordvoerder Dimitri Peskov bevestigde niet veel later tegen persbureau TASS de komst van de Turken voor overleg met collega's van het Russisch ministerie van Defensie over de mogelijkheid van een corridor. President Vladimir Poetin is niet van plan daarbij aanwezig te zijn.

Het is de bedoeling van de Turken over tien dagen een topoverleg te houden over deze kwestie in Istanbul. Behalve vertegenwoordigers van Oekraïne en Rusland mogen ook secretaris-generaal van de VN António Guterres en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aanschuiven.

De verwachting is dat als de partijen overeenstemming bereiken over de vrije doorvaart er in in zes tot acht maanden 30 á 35 miljoen ton graan kan worden verscheept.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden