Clicky

 
Transport Online - Nog geen loonakkoord met werknemers luchthavens Parijs

Nog geen loonakkoord met werknemers luchthavens Parijs

Nog geen loonakkoord met werknemers luchthavens Parijs
21-06-2022 19:47 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

PARIJS - Er is nog geen loonakkoord gesloten met de vakbonden voor werknemers op de Parijse luchthavens Charles de Gaulle en Orly, om zo verdere stakingen te voorkomen. Volgens exploitant Aéroports de Paris (ADP) is een akkoord met de bonden over een hoger loon nog ver verwijderd.

Eerder deze maand legde een staking op Charles de Gaulle het vliegverkeer op de grootste luchthaven van Frankrijk deels plat. Zeker een kwart van de vluchten kon niet doorgaan. De grote vakbond CGT heeft voor begin juli een nieuwe staking aangekondigd. De andere bonden willen een nieuwe ronde van gesprekken die voor volgende week staan gepland afwachten.

De bonden willen een grotere loonsverhoging dan ADP vooralsnog biedt. Zij wijzen daarbij op de hoge inflatie. Ook willen ze dat meer personeel wordt aangenomen om zo de hoge werkdruk tegen te gaan. Air France is de belangrijkste gebruiker van Charles de Gaulle.

De problemen op de luchthavens van Parijs zijn vergelijkbaar met andere Europese luchthavens zoals Schiphol en het Londense Heathrow. Ook daar is sprake van ernstige personeelstekorten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden