Clicky


 


Meer dan 600 mensen met corona in ziekenhuizen

Meer dan 600 mensen met corona in ziekenhuizen
21-06-2022 14:48 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Voor het eerst in ruim een maand liggen meer dan 600 mensen met corona in de Nederlandse ziekenhuizen. In totaal gaat het om 605 mensen die positief zijn getest op het virus, 55 meer dan maandag.

Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) komt de toename volledig op het conto van de verpleegafdelingen, waar nu 583 patiënten met Covid liggen. Op de intensive cares liggen er 22, evenveel als maandag. Dit aantal schommelt al weken rond dit niveau.

In de afgelopen 24 uur werden 82 nieuwe patiënten met corona opgenomen op de verpleegafdelingen, het hoogste aantal in bijna twee maanden. Op de ic's werden 2 nieuwe patiënten binnengebracht.

Het LCPS maakt geen onderscheid tussen mensen die als een direct gevolg van hun coronabesmetting zijn opgenomen, en mensen die door een andere oorzaak in het ziekenhuis zijn beland en toevallig besmet bleken. Het RIVM maakte eerder dit jaar bekend dat ongeveer de helft van de mensen die met corona onder de leden in een ziekenhuis worden opgenomen, daar belandt als een direct gevolg van de coronabesmetting.

Hoewel er de laatste weken een toename van Covidpatiënten te zien is in de ziekenhuizen, zijn de aantallen nog altijd relatief laag. Er liggen momenteel aanzienlijk minder patiënten die positief zijn getest op corona dan bij de laatste golf. Van eind oktober tot eind april, ongeveer zes maanden lang, behandelden de ziekenhuizen continu meer dan duizend coronapatiënten. Op het hoogtepunt in december lagen zelfs meer dan 2800 mensen met corona op verpleegafdelingen en ic's.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions