Clicky

 
Transport Online - Woensdag extra drukte op de weg door aangekondigde boerenprotesten

Woensdag extra drukte op de weg door aangekondigde boerenprotesten

Woensdag extra drukte op de weg door aangekondigde boerenprotesten

DEN HAAG - Weggebruikers moeten woensdag rekening houden met een zeer zware ochtend- en avondspits vanwege de aangekondigde manifestaties van boeren. Ook de rest van de dag kan het extra druk zijn op de snelwegen.

De meeste impact wordt verwacht in het midden en oosten van het land, maar ook op andere plekken - zoals rondom Den Haag - kan het verkeer hinder ondervinden. Weggebruikers worden geadviseerd om woensdag voor vertrek de actuele verkeersinformatie goed in de gaten te houden en rekening te houden met extra reistijd. Je doet er verstandig aan om woensdag - indien mogelijk - thuis te werken.

Afgesloten op- en afrit op de A1

In samenwerking met de politie wordt hard gewerkt om de veiligheid van alle weggebruikers te waarborgen. Zo wordt op verzoek van de politie afrit 17 bij Stroe vanaf woensdagochtend 06:00 uur in beide richtingen afgesloten. De afrit is de aansluiting met de N310, waar veel extra verkeer richting de manifestatie wordt verwacht. Op deze manier wil de politie de druk op onderliggende wegen zoveel mogelijk verlichten.

Wat doet Rijkswaterstaat?

Zowel vanuit de verkeerscentrale als op de weg houdt Rijkswaterstaat woensdag goed zicht op de ontwikkelingen op de snelwegen en kunnen we indien nodig extra maatregelen nemen, zoals bijvoorbeeld het aanpassen van de maximum snelheid of het omleiden van het verkeer. "We zetten extra weginspecteurs en wegverkeersleiders in. We volgen de ontwikkelingen van de van de aangekondigde manifestaties op de voet en staat in nauw contact met de politie."

Veiligheid en doorstroming voorop

"De veiligheid en doorstroming op de rijkswegen staat voor ons voorop. Het uitgangspunt is daarbij dat alle weggebruikers veilig van A naar B kunnen. Trekkers mogen niet op de snelweg rijden en de politie kan hierop handhaven. In overleg met de politie kunnen wij extra maatregelen nemen om een zo veilig mogelijke situatie te creëren voor al het verkeer", aldus Rijkswaterstaat.

Advies aan weggebruikers

Weggebruikers worden geadviseerd om voor vertrek de actuele verkeersinformatie goed in de gaten te houden. Wees extra alert, houd rekening met snelheidsverschillen en pas de rijstijl hierop aan: houd afstand en minder snelheid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,481
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats