Clicky


Steven Kruijswijk enige Nederlander in Tourteam Jumbo-Visma

Steven Kruijswijk enige Nederlander in Tourteam Jumbo-Visma
21-06-2022 11:43 | Sport | auteur ANP

ZOETERMEER - Steven Kruijswijk is als enige Nederlandse wielrenner opgenomen in de selectie van Jumbo-Visma voor de Tour de France. De 35-jarige Brabander, die in 2019 als derde eindigde in de Ronde van Frankrijk, is een van de helpers in de ploeg voor kopmannen Primoz Roglic uit Slovenië en Jonas Vingegaard uit Denemarken.

Naast het drietal neemt Jumbo-Visma de Belgen Wout van Aert, Nathan Van Hooydonck en Tiesj Benoot mee. De Amerikaan Sepp Kuss en de Fransman Christophe Laporte zijn de andere twee wielrenners in het Tourteam.

De Nederlandse ploeg gaat met Roglic en Vingegaard voor een goed klassement. De Sloveen eindigde in de Tour van 2020 als tweede achter zijn landgenoot Tadej Pogacar. Vingegaard werd afgelopen jaar tweede achter dezelfde winnaar.

"We hebben uiteenlopende ambities dus we hebben gekozen voor renners die op verschillende terreinen het best uit de voeten kunnen", zegt Merijn Zeeman, de sportief directeur van Team Jumbo-Visma. "We moeten onze kopmannen veilig door de eerste hectische week loodsen, maar ook in staat zijn om het de andere Tour-favorieten in de bergen moeilijk te maken."

Met Van Aert wil Jumbo-Visma ook meestrijden om de groene puntentrui. "Wout verdient voldoende steun in zijn jacht op ritzeges en de groene trui. Deze selectie is fit en in onze ogen in staat om onze ambities het best na te jagen."