Clicky


IND erkent oplopende achterstand bij asielaanvragen

IND erkent oplopende achterstand bij asielaanvragen
21-06-2022 10:16 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) erkent dat de achterstanden bij de behandeling van asielaanvragen oplopen. VluchtelingenWerk Nederland trok daar maandagavond over aan de bel.

"De IND kampt al maanden met een groeiend aantal asielaanvragen. Verlate migratie is op gang gekomen sinds het opheffen van de coronamaatregelen- en reisbeperkingen, de instroom uit Syrië blijft hoog en de onrust in Afghanistan leidde vorig jaar tot veel extra aanvragen. Van de asielaanvragen die nu in behandeling zijn, bevindt ruim een derde zich buiten de wettelijke beslistermijn van zes maanden", laat de dienst weten in een reactie. Het gaat in totaal om 5.690 aanvragen die buiten de wettelijke beslistermijn zitten.

Er zijn bij de IND ook te weinig mensen om het groeiend aantal asielaanvragen op te vangen. In de eerste helft van dit jaar zocht de IND ruim 500 nieuwe medewerkers, uiteindelijk zijn er ongeveer 300 geworven. "De IND is hard op zoek naar nieuwe collega’s die ons onder meer kunnen helpen in het hoor- en beslisproces." Volgens een woordvoerder doet de dienst er alles aan om te voorkomen dat asielzoekers te lang op een besluit moeten wachten, maar lukt dat niet altijd.

VluchtelingenWerk roept staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) op om met een noodplan te komen om de achterstanden weg te werken "voor de situatie opnieuw uit de hand loopt." Bij de IND waren de achterstanden in 2020 zo hoog opgelopen dat er een speciale taskforce werd ingesteld om het stuwmeer aan aanvragen weg te werken. Die werd eind vorig jaar opgeheven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions