Clicky

 
Transport Online - Dode en gewonden bij brand in appartement Maassluis

Dode en gewonden bij brand in appartement Maassluis

Dode en gewonden bij brand in appartement Maassluis
21-06-2022 09:54 | Binnenland | auteur ANP

MAASSLUIS - [update 12:40 uur] Door een felle brand in een appartement aan de Jongkindstraat in Maassluis is iemand om het leven gekomen. Het gaat vermoedelijk om de bewoonster, bevestigt de Veiligheidsregio Rijnmond.

De brand brak dinsdagochtend door nog onbekende oorzaak uit in het appartement, dat op de derde etage ligt van een vier woonverdiepingen tellend gebouw. Het vuur sloeg over naar aangrenzende woningen. Het appartement boven het pand waar de brand uitbrak raakte zwaar beschadigd. De bewoners van die woning konden zich op tijd in veiligheid brengen.

In totaal moesten twaalf appartementen ontruimd worden. De bewoners van vier woningen kunnen vanwege rook- roet- en waterschade voorlopig niet terug in hun huis. De andere bewoners kunnen volgens de Veiligheidsregio stapsgewijs terugkeren.

Bij de brand raakten ook twee brandweerlieden lichtgewond. Een bij het forceren van de deur van het brandende pand. De ander werd bevangen door de hitte. Beide zijn ter plekke behandeld. Enkele bewoners van naastgelegen panden moesten zich laten nakijken omdat ze rook hadden ingeademd.

Brandweerlieden wisten op de vierde etage ook nog een kat uit het vuur te redden. Het dier kreeg zuurstof toegediend en is door de dierenambulance meegenomen voor nadere verzorging.

Het is nog onduidelijk wanneer de bewoners van de naastgelegen panden weer terug naar huis kunnen. Ze zijn opgevangen in de buurt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden