Clicky


Bouwer BAM doet Duits onderdeel van de hand

Bouwer BAM doet Duits onderdeel van de hand
21-06-2022 09:04 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur ANP

BUNNINK - Bouwonderneming BAM verkoopt zijn Duitse werkmaatschappij Wayss & Freytag Ingenieurbau aan ZECH Building. De transactie, die naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar wordt afgerond, levert het bedrijf uit Bunnik een boekwinst op van 50 miljoen euro. BAM hield bij zijn winstprognose over dit jaar geen rekening met dit bedrag.

Wayss & Freytag Ingenieurbau is een voorname speler in de Duitse markt voor weg- en waterbouw. Daarnaast is de onderneming internationaal actief met tunnelbouw. Zo is het bedrijf als onderdeel van een joint venture onder andere betrokken bij de bouw van de Fehmarnbelt-tunnel tussen Duitsland en Denemarken. Het onderdeel telt zo'n 1000 werknemers en is jaarlijks goed voor zo'n 500 miljoen euro omzet.

BAM had eerder al bekendgemaakt dat het onderdelen in Duitsland van de hand wilde doen. De bouwer richt zich op groeimarkten Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland waar het bedrijf kan profiteren van zijn schaalgrootte en concurrentievoordelen. ZECH Building nam eerder al BAM Deutschland over van BAM.

Foto's

  • BAM
    BAM


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,978
Diesel1,662

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions