Clicky


Slachtoffers neergestort vliegtuigje Calandkanaal gevonden

Slachtoffers neergestort vliegtuigje Calandkanaal gevonden
20-06-2022 13:53 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - [update 17:00 uur] De politie heeft de stoffelijke overschotten gevonden van de twee inzittenden van een vliegtuigje dat op 5 juni crashte in het Calandkanaal. Het gaat om de 58-jarige Noorse piloot van het vliegtuig en zijn 15-jarige zoon, meldt de politie maandag. "We gaan op dit moment uit van een noodlottig ongeval."

Het lichaam van de man werd afgelopen vrijdag gevonden. "Hij is door de familie herkend als de 58-jarige Noorse piloot van het vliegtuig", aldus de politie. Zondag is ook het stoffelijk overschot van een jongen gevonden. In eerste instantie meldde de politie dat er nog een onderzoek liep naar de identiteit van de jongen. Maandagmiddag kon de politie melden dat het inderdaad om de 15-jarige zoon van de piloot gaat.

De slachtoffers zijn allebei gevonden in het gebied waar de crash plaatsvond. "Niet heel ver daar vandaan", laat een politiewoordvoerder weten. De politie zocht meerdere dagen naar het wrak en de slachtoffers, onder meer met een politiehelikopter en een sonarboot. Dat de slachtoffers niet eerder zijn gevonden, komt volgens de woordvoerder waarschijnlijk door het moeilijke zoekgebied. "Er zijn daar veel verschillende dieptes, maar op een gegeven moment komt een lichaam naar boven. Daarom hebben we ze kunnen vinden."

De Noorse politie maakte na de crash in het Rotterdamse havengebied bekend dat er twee personen met de Noorse nationaliteit vermist waren.