Clicky


Conducteur overleden op station Hilversum na woordenwisseling

Conducteur overleden op station Hilversum na woordenwisseling [+foto]
20-06-2022 11:12 | Algemeen | auteur ANP

HILVERSUM - Een 62-jarige conducteur is zondagavond overleden op station Hilversum na onenigheid met twee minderjarige treinreizigers die geen kaartje hadden. De man werd na het incident met de zwartrijders onwel, zegt de politie. De twee jongens van 15 en 16 uit Hilversum zijn diezelfde avond aangehouden. De politie onderzoekt of er een verband is tussen het overlijden van de man en het incident.

Er ontstond een woordenwisseling tussen de jongens en de conducteur toen die hen controleerde en aansprak. De conducteur haalde er twee collega's bij, waarna de discussie opliep en er "over en weer wat duwen en trekken was", aldus een politiewoordvoerster. De intercity die onderweg was naar Amersfoort stopte daarna in Hilversum, het eerstvolgende station, waar een van de jongens werd aangehouden. De tweede verdachte werd later thuis aangehouden.

Volgens de politie werd nog geprobeerd de conducteur te reanimeren nadat hij onwel werd, maar tevergeefs. De man kwam uit Hengelo en was hoofdconducteur, laat de NS weten. Hij voelde zich na het voorval in de trein niet lekker en ging op een bankje zitten op station Hilversum om bij te komen. Daar zakte hij in elkaar, zegt een woordvoerder.

Het spoorbedrijf spreekt van "enorm verdrietig nieuws, waar we echt ontsteld door zijn" en zegt volledig mee te werken aan het politieonderzoek. "We hebben op stations en in treinen camera's, dat helpt om na te gaan wat er gebeurd is", legt de zegsman uit. De NS staat in contact met nabestaanden en collega's van de overleden conducteur.