Clicky

 
Transport Online - Belgische vliegmaatschappijen in spagaat na annuleringen vluchten

Belgische vliegmaatschappijen in spagaat na annuleringen vluchten

Belgische vliegmaatschappijen in spagaat na annuleringen vluchten
19-06-2022 23:27 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - Belgische luchtvaartmaatschappijen zijn naarstig op zoek naar oplossingen nu Brussels Airport maandag alle vertrekkende vluchten annuleert vanwege acties van Belgische vakbonden.

Brussels Airlines, de grootste speler op Brussels Airport, is bijvoorbeeld nog aan het puzzelen. "We zijn nu het vluchtplan aan het herbekijken", zegt woordvoerster Kim Daenen. De maatschappij had al ruim de helft van haar vluchten geschrapt, maar breidt dat nu uit naar alle vluchten. Alleen acht transitvluchten waarvoor geen veiligheidscontrole nodig is, kunnen nog doorgaan. "Passagiers wier vlucht is geannuleerd worden vanavond (zondagavond) nog op de hoogte gebracht via e-mail", zegt Daenen. "We doen er alles aan om met hen op zoek te gaan naar alternatieve oplossingen. We vragen onze klanten om morgen niet naar de luchthaven te komen indien hun vlucht is geannuleerd, aangezien we hen daar niet kunnen herboeken."

Luchtvaartmaatschappij TUI Fly Belgium leidde al een groot deel van haar vluchten om naar de regionale luchthavens van Oostende, Antwerpen en Luik. In reactie op de annuleringen van maandag laat de maatschappij nog twee extra vluchten uit Oostende opstijgen. Ook verplaatst TUI Fly twee vluchten naar dinsdag. "We annuleren geen vluchten. Ons doel is om alle reizigers op hun bestemming te krijgen", zegt woordvoerster Florence Bruyère.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden