Clicky


Scooterrijder steekt behulpzame man in Tilburg neer

Scooterrijder steekt behulpzame man in Tilburg neer
19-06-2022 12:26 | Misdaad | auteur Redactie

TILBURG - De politie is op zoek naar een scooterrijder die in de nacht van zaterdag op zondag een man neerstak op de Langendijk. Ook op de Reeshofdijk probeerde de bestuurder iemand te steken toen zijn vrouwelijke passagier van de scooter afviel. Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie.

Het slachtoffer liep rond 02.15 uur met zijn hond over de Langendijk. Uit de richting van de Nijkerkstraat kwam een scooter met hoge snelheid aanrijden. Hierop zaten twee personen, een mannelijke bestuurder en een vrouwelijke passagier. De scooter nam vervolgens de bocht richting de Hindeloopenstraat. In deze bocht viel de vrouwelijke passagier van de scooter. De man liep direct met zijn hond richting de vrouw om hulp te verlenen.

De bestuurder van de scooter was het blijkbaar niet eens met de hulpverlening, want hij trok direct een mes. Terwijl de voetganger zich probeerde te verdedigen, lukte het de scooterrijder toch om de man in zijn rug te steken. Vervolgens reden de twee weer weg. Het slachtoffer moest voor behandeling naar de Spoedeisende Hulp en deed aangifte bij de politie. Opvallend is dat rond hetzelfde tijdstip de politie weer een melding ontving over een scooterrijder die iemand probeerde te steken toen een vrouwelijke passagier van het voertuig afviel. Dit keer was het op de Reeshofdijk. Hierbij raakte niemand gewond, meldt de politie.

De politie is op zoek naar deze dader. Het gaat om een blanke man van rond de 20 jaar, hij was rond de 1.85m lang, had strak achterover gekamd, droeg een zwart trui, een korte broek en had glad achterover gekamd haar en droeg een oorbel. De vrouwelijke passagier was eveneens rond de 20 jaar oud en had lang, blond haar.