Clicky

 
Transport Online - Twee doden en vijf gewonden bij ongeval met spookrijder op A28 [+foto]

Twee doden en vijf gewonden bij ongeval met spookrijder op A28

Twee doden en vijf gewonden bij ongeval met spookrijder op A28 [+foto]
19-06-2022 10:08 | Ongevallen | auteur ANP

HOOGHALEN - [update 11:09 uur] Bij het ongeval met een spookrijder in de nacht van zaterdag op zondag op de A28 bij het Drentse Hooghalen zijn twee mensen om het leven gekomen. Vijf anderen raakten gewond, meldt de politie.

Bij het ongeluk botste een spookrijder frontaal op een tegemoetkomend voertuig. De bestuurster van het voertuig waar de spookrijder op botste, een 35-jarige vrouw uit Leek, overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Ook de spookrijder, een 30-jarige man uit Assen, kwam om.

Kort voor het ongeval, rond 00.30 uur, kreeg de politie meerdere meldingen binnen dat een spookrijder met hoge snelheid over de A28 reed. Volgens de politie reden meerdere agenten naar de A28 om de spookrijder te stoppen. Nabij Assen leek de spookrijder inderdaad te stoppen, maar toen agenten de bestuurder wilden controleren ging die er weer met hoge snelheid vandoor. Hierop ontstond een achtervolging.

Vanaf de afslag Assen-Noord reed het voertuig richting Beilen, opnieuw spookrijdend, aldus de politie. Agenten zouden hebben geprobeerd het verkeer stil te leggen en te waarschuwen, maar ter hoogte van Hooghalen botste het voertuig frontaal op een tegemoetkomend voertuig. Ook drie andere voertuigen waren betrokken bij het ongeval.

De vijf mensen die gewond raakten waren allemaal inzittenden van de andere drie betrokken voertuigen. De gewonden, een 67-jarige vrouw uit Stadskanaal, een 68-jarige man uit Stadskanaal, een 37-jarige vrouw uit Musselkanaal, een 60-jarige man uit Assen en een 52-jarige vrouw uit Assen, zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Vanwege het onderzoek is de weg in beide richtingen meerdere uren afgesloten geweest. Omdat aan de aanrijding een achtervolging door de politie voorafging, is de Rijksrecherche ingelicht. Die gaat, zoals gebruikelijk bij incidenten waarbij politiemensen zijn betrokken en mensen gewond zijn geraakt of omkwamen, ook onderzoek doen.

Waarom de 30-jarige man uit Assen aan het spookrijden was, is nog onduidelijk. De politie doet hier onderzoek naar. Een politiewoordvoerder vertelt dat in een poging om de spookrijder te stoppen een deel van de betrokken agenten ook heeft moeten spookrijden.

De politie roept getuigen op zich te melden en verzoekt ook mensen die dashcambeelden hebben van de spookrijder of de aanrijding die via een online tipformulier op de website van de politie te uploaden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden