Clicky

 
Transport Online - D66-fractievoorzitter wil dat kabinet stikstofbeleid doorzet

D66-fractievoorzitter wil dat kabinet stikstofbeleid doorzet

D66-fractievoorzitter wil dat kabinet stikstofbeleid doorzet
18-06-2022 20:08 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

'S-HERTOGENBOSCH - Het kabinet moet zijn stikstofplannen doorzetten en niet na kritiek van provincies en agrariërs terugkrabbelen. Daartoe heeft D66-fractievoorzitter Jan Paternotte het kabinet opgeroepen tijdens het landelijk congres van de partij.

"Dit kabinet durft eindelijk door te pakken en gaat de uitstoot halveren in 2030", zei Paternotte. "Laat je niet verlammen door pruttelende provincies", zo riep hij het kabinet op.

Ook "wangedrag van dreigboeren" zoals uitspraken zaterdag door voorman Mark van den Oever van Farmers Defence Force (FDF) mag niet worden beloond, vindt de D66-fractievoorzitter.

Van den Oever wil de voedselvoorziening platleggen, dreigt met nieuwe acties bij ministers en hun gezinnen thuis en vergelijkt de situatie van de boeren met die van de Joden voor de Tweede Wereldoorlog, somde Paternotte op. De FDF-voorman gaat hiermee "alle perken te buiten", vindt de D66-fractievoorzitter. "In ons land gelden de regels van de rechtsstaat, niet het recht van de trekker."

Vleesfabriek van de wereld

Paternotte noemde Nederland "de vleesfabriek van de wereld. De stikstofuitstoot is hier zo hoog dat de natuur kapotgaat en de rechter ons verbiedt meer woningen te bouwen." Daarom moet de stikstofuitstoot snel omlaag. De natuur moet worden hersteld, boeren moet een duurzaam alternatief worden geboden en voor jonge mensen moeten huizen worden gebouwd, stelde hij.

De D66-leden hebben eerder zaterdagmiddag unaniem ingestemd met een motie waarin de Kamerfractie wordt opgeroepen het nu voorliggende stikstofplan van VVD-minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) volmondig te steunen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden