Clicky

 
Transport Online - Luchthaven Brussel roept reizigers op weg te blijven vanwege staking

Luchthaven Brussel roept reizigers op weg te blijven vanwege staking

Luchthaven Brussel roept reizigers op weg te blijven vanwege staking
18-06-2022 19:13 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - Brussels Airport in Zaventem roept reizigers op maandag niet te komen en hun vlucht om te boeken. Door een staking bij beveiligingsbedrijf G4S en verschillende bagageafhandelaars wordt chaos verwacht op het vliegveld. Brussels Airport voorziet wachttijden tot acht uur lang voor de veiligheidscontrole op de luchthaven, wat zou betekenen dat veel reizigers hun vlucht missen en op het vliegveld stranden.

Het vliegveld is nog in gesprek met luchtvaartmaatschappijen om zo veel mogelijk vluchten op maandag te annuleren. Inmiddels is al zo'n twee derde van de geplande vluchten geschrapt en de luchthaven denkt dat er "veel lastminuteannuleringen" komen. Reizigers die toch van plan zijn om maandag te vliegen, roept Brussels Airport dan ook op regelmatig de website van hun luchtvaartmaatschappij te controleren.

De komende week staan er meer stakingen op stapel in de luchtvaartsector in België. Vliegend personeel van Brussels Airlines wil komende donderdag tot en met zaterdag het werk neerleggen. Zij beklagen zich over de hoge werkdruk. Brussels Airlines nam al extra personeel aan en schrapt deze zomer een deel van de geplande vluchten, maar dat is volgens de werknemers nog niet voldoende.

Ryanair

Cabinepersoneel van Ryanair, dat zowel van Zaventem als van de luchthaven Brussels South-Charleroi vliegt, wil vrijdag tot en met zondag staken. Dat doen de pursers, stewards en stewardessen van de prijsvechter uit solidariteit met Spaanse collega's. Daar liepen de onderhandelingen over de cao vast.

De Europese luchtvaartsector heeft grote moeite om aan de vraag naar vliegreizen te voldoen. Met name beveiligers en bagageafhandelaars op vliegvelden klagen over de grote werkdruk nu tijdens de coronapandemie een deel van hun collega's is ontslagen of vertrokken. Nu het aantal vluchten weer sterk toeneemt, is er teveel werk voor het overgebleven personeel.

Schiphol besloot deze week om in elk geval in juli een maximum aantal reizigers per dag in te stellen. Daarmee moeten onveilige situaties worden voorkomen. De stap betekent wel dat er vluchten moeten worden geschrapt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,211
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden