Clicky

 
Transport Online - Boze reacties op nieuwe Jodenvergelijking door boerenvoorman

Boze reacties op nieuwe Jodenvergelijking door boerenvoorman

Boze reacties op nieuwe Jodenvergelijking door boerenvoorman
18-06-2022 10:23 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Van verschillende kanten is met verontwaardiging gereageerd op een passage in een interview met Mark van den Oever, de leider van Farmers Defence Force (FDF). In de Volkskrant zegt hij zaterdag dat de situatie van de boeren te vergelijken is met die van Joden in de Tweede Wereldoorlog, een vergelijking die hij drie jaar geleden al maakte en waar hij nog steeds achter staat.

Oud-PvdA-politicus Lodewijk Asscher twittert: "Boeren moeten minder stikstof uitstoten Joden werden vergast. Het verschil weigeren te zien is narcistisch antisemitisme". Tv-producent en programmamaker Harry de Winter schrijft op Twitter: "Waarom aandacht besteden aan deze doorgedraaide boer #markvandenoever "de boeren zijn de nieuwe joden" @FarmersDefence levensgevaarlijk. waartoe dient dit soort berichtgeving! ? sensatie? negeren en arresteren indien nodig is de enige reactie #boerenprotest."

Van den Oever ziet de stikstofplannen van het kabinet als "aanval op een bevolkingsgroep". Hij vindt dat boerenbedrijven worden gediscrimineerd, net als "de periode van voor de oorlog, toen alle Joodse winkels gediscrimineerd werden".

Foto's

  • J.Roeland
    BOER

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,180
Diesel2,058

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats