Clicky

 
Transport Online - FDF wil snelwegen blokkeren en vaker bij huis minister langs

FDF wil snelwegen blokkeren en vaker bij huis minister langs

FDF wil snelwegen blokkeren en vaker bij huis minister langs
18-06-2022 09:57 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Farmers Defence Force (FDF) is van plan keihard actie te gaan voeren tegen de nieuwe stikstofplannen van het kabinet. Daarbij wordt onder meer gedacht aan "de voedselvoorziening platleggen met een leverstop en snelwegen blokkeren in Natura 2000-gebieden", zegt FDF-voorman Mark van den Oever in een interview met de Volkskrant. "Naar Schiphol kan ook. We bouwen het op en gaan door tot het af is."

Eerder noemde Van den Oever het protest van tientallen boeren vorige week vrijdag bij de woning van minister Christianne van der Wal (Stikstof) een "topactie". Hij sluit niet uit dat dat vaker gaat gebeuren, ondanks de felle kritiek die daarop kwam uit politiek Den Haag. "Dat zou zomaar kunnen gebeuren ja. Maar dan met veel meer. Wij zijn niet bangig uitgevallen", zegt hij tegen de krant.

Met de kinderen van de minister, die tijdens het protest volgens Van der Wal "binnen zitten te trillen", heeft hij geen enkel medelijden. Op de vraag wat hij denkt als hij de minister dat hoort zeggen, antwoordt hij: "dat het pussy’s zijn." Evenmin vindt de FDF-leider dat zo'n actie te ver gaat. "Nee. In Den Haag zeggen ze dat het een morele grens overgaat. Goed, Van der Wal had een halfuurtje een paar boeren op de stoep. Maar dat staat niet in verhouding tot wat ze zelf al die boerengezinnen aandoet."

Volgens Van den Oever stoppen de acties pas "als al die onzin over stikstof nou eens een keer ophoudt."

Minister Van der Wal maakte vorige week bekend dat de uitstoot van stikstof fors omlaag moet, zodat de natuur kan herstellen. Dat heeft grote gevolgen voor agrariërs. Volgens de doelstellingen van het kabinet moet de uitstoot in Noord-Brabant, de Gelderse Vallei en Limburg met meer dan de helft omlaag.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,481
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats