Clicky

 
Transport Online - Poetin: westerse 'economische blitzkrieg' is mislukt

Poetin: westerse 'economische blitzkrieg' is mislukt

Poetin: westerse 'economische blitzkrieg' is mislukt
17-06-2022 20:06 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/DPA/RTR

SINT-PETERSBURG - De westerse sancties tegen Rusland hebben volgens president Vladimir Poetin geen effect gehad. "De economische blitzkrieg had vanaf het begin geen kans van slagen", zei hij vrijdag op het International Economic Forum in Sint-Petersburg. "Wij zijn sterke mensen en kunnen elke uitdaging aan."

Poetin noemde de sancties die westerse landen hebben opgelegd vanwege de Russische aanval op Oekraïne 'krankzinnig' en 'niet doordacht'. Hij zei dat de strafmaatregelen ook de EU hard treffen en schatte de schade voor Europa op 400 miljard dollar (ruim 380 miljard euro).

In zijn ruim een uur durende toespraak tot vertegenwoordigers van het bedrijfsleven bekritiseerde Poetin het Westen ook op andere vlakken. Zo gedragen de Verenigde Staten zich volgens de president als "Gods boodschapper op aarde". Ook stelde hij dat het Westen andere delen van de wereld wil koloniseren.

Onbeschadigd door de economische sancties betreedt Rusland een nieuwe wereldorde als een "machtig en modern land", aldus Poetin. Volgens hem is "duidelijk" dat de regels van die nieuwe wereldorde worden vastgesteld door "sterke en soevereine staten". Ter onderstreping daarvan herhaalde hij de claim dat Rusland over hypersonische raketten beschikt die niemand anders heeft.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden