Clicky

 
Transport Online - Duitse steden willen nieuwe maatregelen tegen coronavirus

Duitse steden willen nieuwe maatregelen tegen coronavirus

Duitse steden willen nieuwe maatregelen tegen coronavirus
17-06-2022 11:16 | Coronavirus | auteur ANP/DPA/RTR

BERLIJN - Duitse steden willen nieuwe maatregelen tegen het coronavirus om de huidige uitbraak zo snel mogen in te dammen. De vereniging van Duitse steden zegt dat er voor de zomervakantie actie vanuit de landelijke overheid nodig is.

"Het is duidelijk dat de huidige maatregelen niet voldoende zijn. De pandemie kan ons niet blijven verrassen", aldus voorzitter Markus Lewe van de vereniging van Duitse steden, die ook burgemeester is van Münster. Hij pleit voor het verlengen van gratis testmogelijkheden voor Duitsers en het in stand houden van de vele vaccinatiecentra. Lewe wil dat het voor regionale bestuurders mogelijk wordt om de mondkapjesplicht weer in te voeren, net als het tonen van een coronapas voor toegang tot bepaalde gebouwen.

Minister van Gezondheid Karl Lauterbach overlegt vrijdag met expert van het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse RIVM. Volgens Lauterbach is er nu al sprake van een snel stijgend aantal besmettingen, hij noemde het een zomergolf.

Lauterbach zei vrijdag dat er geen nieuwe poging komt om een verplichte vaccinatie tegen het coronavirus aan te nemen in het parlement. Dat voorstel werd eerder dit jaar afgewezen.

De huidige coronaregels in Duitsland zijn tot 23 september van kracht en zijn erg los. In het dagelijks leven zijn geen beperkingen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions