Clicky

 
Transport Online - Ook Londense luchthaven Gatwick schrapt vluchten

Ook Londense luchthaven Gatwick schrapt vluchten

Ook Londense luchthaven Gatwick schrapt vluchten
17-06-2022 09:41 | Buitenland | auteur ANP/RTR

LONDEN - Niet alleen luchthaven Schiphol zet vanwege drukte in combinatie met personeelstekorten het mes in het aantal vluchten deze zomer, ook de Londense luchthaven Gatwick ziet zich genoodzaakt tot ingrepen. De Britse luchthaven maakte bekend tijdens de zomermaanden het aantal vluchten te verminderen om de drukte aan te kunnen.

De op één na grootste luchthaven van het Verenigd Koninkrijk zal het aantal vluchten in juli beperken tot 825 per dag. Een maand later gaat het om maximaal 850 vluchten per dag. De ingrepen zijn bedoeld om chaos op de luchthaven te voorkomen en annuleringen op het laatste moment door maatschappijen voor te zijn. Gatwick voert doorgaans op piekdagen in augustus tot 900 vluchten uit.

Luchthavens in heel Europa kampen met personeelstekorten en logistieke problemen nu het passagiersverkeer weer sterk is toegenomen na de coronacrisis. Luchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa en easyJet hebben al plannen aangekondigd om het aantal vluchten deze zomer te verminderen.

Eerder deze maand riep Grant Shapps, de Britse minister van Transport, de luchtvaartmaatschappijen op geen tickets meer te verkopen voor vluchten die ze niet kunnen bemannen. Dat gebeurde na een golf van annuleringen.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden