Clicky

 
Transport Online - Ook De Avondshow met Arjen Lubach uitgesloten voor Televizierring

Ook De Avondshow met Arjen Lubach uitgesloten voor Televizierring

Ook De Avondshow met Arjen Lubach uitgesloten voor Televizierring
17-06-2022 09:21 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - De Avondshow met Arjen Lubach, een van de grote kijkcijferhits van het afgelopen tv-seizoen, is uitgesloten van deelname aan de verkiezing voor de Televizierring. Producent Human Factor meldt dat vrijdag. De producent had contact gezocht met de organisatie achter de verkiezing toen bleek dat De Avondshow met Arjen Lubach niet bij de potentiële kanshebbers stond. De organisatie achter de Televizierring kon donderdagavond en vrijdagochtend geen commentaar geven.

"We hebben geïnformeerd waarom men niet op De Avondshow kan stemmen", aldus Pieter Klok van Human Factor. "We dachten namelijk dat ze De Avondshow per ongeluk waren vergeten. En toen kregen we het antwoord dat De Avondshow een spin-off zou zijn van Zondag met Lubach." Het VPRO-programma dat Lubach eerder maakte op de zondagavond won in 2017 de televisieprijs.

De producent vindt dit een bizarre redenering. "Het programma heeft een nieuwe naam, nieuwe zender, nieuw tijdslot, nieuwe studio, nieuw decor, nieuwe onderdelen en alleen maar nieuwe rubrieken. De enige overeenkomst met Zondag met Lubach is dat Arjen grapjes maakt over nieuws." De Avondshow werd in februari gelanceerd, kreeg lovende kritieken en trok vrijwel dagelijks tussen de 1,5 en 2 miljoen kijkers.

Ook de VPRO, die het programma uitzendt, is verbaasd. "Wij snappen niet welke criteria de organisatie precies hanteert en we vinden het vooral erg jammer voor het hele team van De Avondshow én voor de kiezers die graag op onze show hadden willen stemmen bij deze publieksprijs", aldus een woordvoerder van de VPRO. Maar de omroep is niet van plan te gaan klagen: "Dit is een publieksprijs. Dus als de fans van het programma vinden dat De Avondshow wél in aanmerking moet komen, dan moeten de kijkers dat vooral aangeven bij de Televizierring."

Eerder klaagden ook de makers van het programma Vandaag Inside dat zij niet in de race waren voor de ring. Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp vinden het raar dat zij zijn uitgesloten van deelname met hun nieuwe dagelijkse talkshow, waarin zij praten over voetbal en actualiteit. Het trio won in 2011 de ring met het programma Voetbal International, waarin zij aan een tafel praatten over voetbal en actualiteit. Een protestpetitie van de makers van het programma, die donderdagavond werd gestart, is binnen een halve dag 40.000 keer getekend. De makers startten die petitie om de organisatie achter de Televizierring te bewegen het programma toch te laten deelnemen aan de publieksprijs.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,200
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden