Clicky

 
Transport Online - Luchtvaartkoepel BARIN: plan Schiphol onvoldoende en te laat

Luchtvaartkoepel BARIN: plan Schiphol onvoldoende en te laat

Luchtvaartkoepel BARIN: plan Schiphol onvoldoende en te laat
16-06-2022 20:03 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - Het plan van Schiphol om het aantal reizigers op de luchthaven deze zomer terug te brengen kan op weinig sympathie rekenen van BARIN. De belangenvereniging voor luchtvaartmaatschappijen vindt dat er te laat actie wordt genomen en denkt dat de plannen niet het gewenste effect zullen hebben.

Deze zomer kunnen onder meer vanwege personeelstekorten bij de beveiliging minder reizigers gebruikmaken van Schiphol. De luchthaven legt zichzelf een maximaal aantal reizigers per dag op deze zomer op om te grote drukte te voorkomen en daarom moeten er vluchten worden geschrapt. "BARIN is zich er terdege van bewust dat deze uitdagingen ook op andere Europese luchthavens bestaan, maar we betreuren elke annulering hier op Schiphol!", laat de organisatie weten.

De slotcoördinator van de luchthaven gaat in overleg met de verschillende luchtvaartmaatschappijen om de lagere aantallen te bereiken. In juli zijn er volgens Schiphol dagelijks zo'n 13.500 stoelen te veel als alle vliegtuigen helemaal vol zitten. BARIN zegt Schiphol volledig aansprakelijk te stellen voor alle financiële schade van de luchtvaartmaatschappijen als gevolg van de maatregelen.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,180
Diesel2,058

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats