Clicky


Transavia wil snel duidelijkheid van Schiphol

Transavia wil snel duidelijkheid van Schiphol
16-06-2022 14:04 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij Transavia wil snel duidelijkheid hebben van Schiphol over het moeten verlagen van het aantal passagiers om de zomerdrukte beheersbaar te houden. Pas als details bekend zijn kan de prijsvechter, die veel in opdracht van reisorganisaties vliegt, ook daadwerkelijke stappen zetten, zo klinkt het. Dan gaat het bijvoorbeeld om het schrappen van vluchten, maar ook om het instellen van een boekingsstop.

Schiphol doet naar verwachting vrijdag de plannen uit de doeken. Maatschappijen en touroperators worden daarover eerder al geïnformeerd. Reisorganisaties houden er, ondanks dat de details van de plannen nog ontbreken, rekening mee dat ze reizigers moeten teleurstellen. De precieze uitwerking van de plannen laat overigens ook na vrijdag nog op zich wachten. Dit omdat de slotcoördinator zich nog over de starts en landingen moet buigen. Daarnaast is het aan maatschappijen en reisorganisaties zelf om nog te puzzelen met de aantallen.

Volgens Transavia is de financiële impact van de maatregelen enorm. De compensatie voor reizigers als vluchten moeten worden geannuleerd, ligt in eerste instantie op het bordje van de reisorganisaties en maatschappijen, die dat daarna zullen verhalen op Schiphol. Dat is volgens Transavia van latere zorg. "Waar het nu om gaat is: wat kunnen we doen om zo veel mogelijk mensen op vakantie te laten gaan?", aldus de zegsvrouw.