Clicky

 
Transport Online - Boetes tijdens controle gevaarlijke stoffen [+foto's]

Boetes tijdens controle gevaarlijke stoffen

Boetes tijdens controle gevaarlijke stoffen [+foto's]
16-06-2022 09:11 | Controles | auteur Redactie | Esther van der Wal

ELSLOO - Woensdag 15 juni heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) samen met de RDW op het terrein van Rijkswaterstaat in Elsloo een controle op het transport van gevaarlijke stoffen gehouden. In totaal elf voertuigen werden gecontroleerd en er werden meerdere overtredingen vastgesteld.

Zo werd onder andere een container gecontroleerd waarin gevaarlijke stoffen werden vervoerd. De container was niet voorzien van grote etiketten. Daarnaast ontbraken een wielkeg, een oogspoelfles en werkte een brandblusser niet goed, meldt de ILT. Zowel de vervoerder als de afzender/belader hebben een schikkingsvoorstel van 1.600 euro gekregen.

Ook controleerde de ILT een tankoplegger gevuld met vloeibare zuurstof. De achterste as was doorgeroest, de remslang van deze as was doorgescheurd en de balg van deze as was door. Verder waren de bevestigingen van de tank op vier plekken ingescheurd. Ook de stootbalk was ingescheurd.

Dit transport is direct door de ILT stopgezet. Vandaag, donderdag 16 juni, wordt de inhoud van de tank ter plaatse overgepompt in een andere tankoplegger. Daarna moet de tankoplegger worden gerepareerd. Voor de technische gebreken is Proces-Verbaal opgemaakt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions