Clicky

 
Transport Online - Cosmeticabedrijf Revlon vraagt uitstel van betaling aan

Cosmeticabedrijf Revlon vraagt uitstel van betaling aan

Cosmeticabedrijf Revlon vraagt uitstel van betaling aan
16-06-2022 08:43 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

NEW YORK - Het Amerikaanse cosmeticabedrijf Revlon heeft uitstel van betaling aangevraagd. De onderneming zegt door de problemen in de toeleveringsketen en de sterke inflatie niet langer aan zijn schulden te kunnen voldoen. Door de aanvraag kan het bedrijf in gesprek met schuldeisers over een betalingsregeling of een herstructurering van de schulden.

Revlon had tijdens de coronapandemie last van het vele thuiswerken en het sluiten van uitgaansgelegenheden en de horeca. Daardoor verkocht het bedrijf minder make-up. Bovendien loopt de omzet al jaren terug omdat de voorkeur van consumenten wijzigde en nieuwe make-upmerken daar sneller op inspeelden dan Revlon.

Revlon begon tijdens de Grote Depressie in de jaren '30 van de vorige eeuw met de verkoop van nagellak en is inmiddels een internationaal cosmeticabedrijf. Het bedrijf wist al meerdere keren ternauwernood een faillissement te vermijden. Sinds de overname van Elizabeth Arden in 2016, waarvoor Revlon ruim 2 miljard dollar aan leningen en obligaties uitgaf, wegen de schulden opnieuw zwaar op het bedrijf.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden