Clicky


Vrouw Willibrord Frequin: de laatste weken waren zwaar voor hem

Vrouw Willibrord Frequin: de laatste weken waren zwaar voor hem
16-06-2022 07:50 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - Nadat Willibrord Frequin op 26 mei op 80-jarige leeftijd overleed, stroomden de steunbetuigingen binnen bij zijn familie en in het bijzonder bij zijn vrouw Gesina Lodewijkx (60). Hoewel het verdrietige gevoel natuurlijk overheerst, is Lodewijkx zeer dankbaar voor alle liefde en steun die ze heeft mogen ontvangen. In een gesprek met Privé blikt ze terug op hun laatste periode samen.

"Geestelijk wilde hij maar wat graag blijven, maar het ging gewoon niet meer. Met name de laatste zes weken van zijn leven waren erg zwaar voor hem. Hij was intens moe en kon niets meer. Willibrord had alles gegeven en het lichaam was op. Dat zag je aan alles. In die periode werd ik soms ’s nachts wakker en dan checkte ik of hij nog ademde, om ook elke ochtend weer blij te zijn dat hij er nog was. Dat gold trouwens ook voor hem. ’Goedemorgen zonder zorgen, maak van elke dag een feestje’, zei hij dan. Dat hebben we er tot op het laatst ingehouden," aldus Gesina.

Ze vervolgt: "Op 26 mei werd ik, net als andere dagen, naast hem wakker en zag ik dat hij er raar bij lag. Ik had op dat moment nog niets door, maar toen ik om het bed heen naar zijn kant liep en hem opnieuw aankeek, zag ik dat hij was gaan hemelen. Gek genoeg schoot ik in de lach, dat die dondersteen dat geflikt had op Hemelvaartsdag."

Willibrord werd op 2 juni in Laren begraven. Het thuiskomen daarna voelde voor Gesina zowel vertrouwd als leeg. "Willibrord stapt hier nooit meer binnen, maar boven hangen de kasten nog altijd vol met zijn kleding. Ik heb totaal geen behoefte om dat op te ruimen. Eerst maar eens fijn aan hem terugdenken op Vaderdag, aanstaande zondag. Als familie komen we dan uiteraard weer bij elkaar. We waren altijd al een hecht clubje. Dat zijn we nog steeds en dat zullen we ook altijd blijven."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,978
Diesel1,662

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions